Estetik Diş Tedavisi
Günümüzde gülüş tasarımı olarak da bilinen estetik diş tedavilerinde temel amaç kişinin dişlerinde bulunan ve estetik olarak beğenmediği duruşları değiştirmektir. Estetik diş tedavisinde amaç, hastayı mutlu etmektir. Dişler yüzümüzde, konuşma ve gülme sırasında en dikkat çeken ve gözüken yer olduğundan, insanlar için önemlidir. Birçok kişi diş rengi ya da var olan diş deformasyonlarından kaynaklı konuşurken ve özellikle gülerken dişlerini saklamak ister. Rahatsız olunan dişler; kişinin özgüveni, rahatça konuşup gülebilmesi, kendini ifade edebilmesi ve mutlu olması açısından da oldukça olumsuzluk içermektedir. Estetik diş tedavisi, hastanın tüm bu kaygılarını gideren bir diş hekimliği tedavi yöntemidir.
Estetik Diş Tedavilerinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Estetik diş tedavilerinde diş rengi beyazlatma, kırık dişleri düzeltme, ayrıklı dişlerin düzenlemesi gibi yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden biri Bonding yöntemidir. Bu yöntem ile dişlerdeki deformasyonlar, küçük kırık ve çatlaklar düzeltilmektedir. Estetik diş tedavilerinde kullanılan bir diğer yöntem ise Porselen Lamine tedavisidir. Bu tedavide özel bir yapıştırma işlemi uygulanarak diş tasarımı yapılır. Dişlere herhangi bir fiziksel işlem uygulanmadığından zarar görülme ihtimali yoktur. Bu yöntemle dişlerde renk ve form düzenlemeleri yapılır. Bunların dışında; diş beyazlatma, zirkonyum diş, pembe diş eti estetiği, ortodonti, implant, protez diş gibi tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.
Estetik Diş Tedavisi ile Doğal Sonuçlar Alınır mı?
Estetik diş tedavilerinde hem hastanın hem de diş hekiminin isteği, doğal görünümlü sonuçlar elde etmektir. Dışarıdan bakıldığında orijinal dişlerle bir uyum halinde olacak şekilde diş tedavisi ve rengi seçilir. Böylece ne hastanın ne de dışarıdan bir kişinin ayırt edemeyeceği doğallıkta diş uygulaması yapılmış olur.
Estetik Diş Tedavisinde Süreç Nasıl İşler?
Hasta dişleriyle ilgili yaşadığı sorunu ya da kaygısını diş hekimine ilettikten sonra diş hekimi, hastanın isteği ve dişlerin ihtiyacına göre bir tedavi yöntemi oluşturur. Bu tedavi ile dişlerin nasıl gözükeceğine dair bilgiler hastaya diş hekimi tarafından iletilir. Hasta diş hekiminin tedavi yöntemini ve önerilerini kabul ederse tedaviye başlanır. Bu süreç, hasta tedavide yapılacak değişimleri beğenene kadar devam eder.